Rusmiddelrådgivning

KOGNITIV PSYKOTERAPEUT

STINE NYEGAARD

Dansk Psykoterapeutforening

Rusmiddelrådgivning


Jeg har de sidste 13 år arbejdet med mennesker med rusmiddelproblematikker og tilbyder derfor  også rådgivning/terapi for rusmiddelproblematikker.


I behandling for rusmiddelproblematikker anvendes MI og kognitiv terapi.
Min erfaring er at en rusmiddelproblematik, ofte er et udtryk for mistrivsel og jeg arbejder derfor både med den aktulle rusmiddelproblematik, men forsøger også at finde den bagvedliggende årsag, til at rusmiddelproblmatikken er opstået.


Jeg har ved af erfaring at høj grad af diskretion kan være nødvendigt i forhold til behandling af en rusmiddelproblematik og dette kan både jeg og mine lokaleres beliggenhed tilbyde.


Grundet min ansættelse i Svendborg Kommune tilbydes ikke rusmiddelrådgivning til borgere bosiddende i Svendborg Kommune, Ærø Kommune og Langeland Kommune.


 

Projekt Anonym Stofmisbrugbehandling

Jeg har i 2011 været med til opstart og senere implementering af Projekt Anonym Stofmisbrugsbehandling forkortet PAS.

PAS var til at begynde med et forsøgsprojekt, fordi man havde en hypotese om at det nogle mennesker man ikke så i misbrugsbehandling grundet kravet om registrering med cpr-nummer.


PAS tilbød således anonym stofmisbrugsbehandling til borgere i arbejde eller uddannelse.

Projektet blev så stor en succes at det nu er blevet et permanent indført tilbud.


Link til evalueringsrapport 


 

Move

Jeg har været perioden 2014 til 2018 været med til udvikling og afprøvning af Move, et projekt under Socialstyrelsen og Center for Rusmiddelforskning, som havde til hensigt at afprøve evidensbaseret metoder i misbrugsbehandling.  


I Move tilbydes 12 samtaler efter en struktureret dagsorden. Der anvendes en manualbaseret behandling med udgangspunkt i MI og Kognitiv Terapi.

 

Fra evalueringsrapporten i Move beskrives:
MOVE er afprøvet som led i "Metodeprogrammet om stofmisbrugsbehandling" i ni kommuner fra 2014 til 2018. En ny undersøgelse viser, at 47 pct. af de unge, som blev interviewet 21 måneder efter indskrivning, er stoffrie. De unge har også væsentlig lavere grad af kriminalitet og øget uddannelsesaktivitet.


Den nye evaluering bekræfter resultaterne af den tidligere effektundersøgelse, som viste, at MOVE fastholder de unge i behandling, og 50 procent af de unge var stoffri 9 måneder efter indskrivning.


Link til evalueringsrapport

Copyright © All Rights Reserved. CVR 40682422

Find vej

Kognitiv Psykoterapeut
Stine Nyegaard

Vestergade 15A, 2.th.

5000 Odense C

info@terapeut-stinenyegaard.dk

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend